Tajuk Berita Terbaru

Selasa, Ogos 10, 2010

Sultan Johor murka : “Jangan politikkan saya.”


 Kosmo -Sultan Johor murka
SULTAN IBRAHIM menandatangani plak perasmian Majlis Daerah Kota Tinggi pada majlis Penutupan Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2010 di Kota Tinggi semalam.


KOTA TINGGI – “Jangan politikkan saya.”
Demikian titah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar yang melahirkan rasa murka terhadap tindakan sebuah parti politik di negara ini menggunakan gambar baginda pada satu poster di sebuah majlis ceramah di Batu Pahat baru-baru ini.

Sambil menyatakan rasa kesal, baginda bertitah supaya rakyat di negeri ini tidak terpengaruh dan terpedaya dengan pihak yang boleh merosakkan kerukunan hidup bermasyarakat di negeri ini.
“Akhir-akhir ini saya mendapati ada pihak cuba memecahbelahkan perpaduan di kalangan rakyat di negeri ini dan sebagai contoh terbaru, ada pihak cuba mengheret saya ke dalam kancah politik dengan memaparkan gambar saya di sepanduk ketika kempen politik mereka.
“Perbuatan ini adalah satu tindakan yang biadap dan tidak seharusnya berlaku.
“Walaupun saya tahu pihak polis sedang menyiasat perkara ini, namun rakyat di negeri ini jangan menjadi bodoh dan terpedaya dengan hasutan manusia seperti ini,” titah baginda pada majlis penutup Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2010 Fasa 2 di Majlis Daerah Kota Tinggi di sini semalam.
Sila "share" Berita2 di sini dengan kawan2 anda...terima kasih
 
© 2009 Berita pagi malaysia. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Blogger Layout by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz |Modern Home Design