Tajuk Berita Terbaru

Selasa, Ogos 10, 2010

rampas kereta dan larikan budak 3 tahun

Kosmo - Budak diculik depan rumahSOON LOY mendukung Mun Chun yang ditemui semula selepas diculik di depan rumahnya di Batu Gajah semalam.
BATU GAJAH - Seorang wanita menghadapi saat cemas apabila anak lelakinya berusia tiga tahun dilarikan seorang penjenayah selepas merampas kereta jenis Perodua MyVi miliknya di Taman Sepakat, Menglembu dekat sini kelmarin.

Kejadian pukul 9.45 malam itu berlaku apabila Wong Soon Loy, 32, turun seketika untuk membuka pintu pagar rumahnya dengan tidak menutup pintu dan mematikan enjin kereta. Ketika itu, anaknya, Yim Mun Chun tidur di tempat duduk belakang.
Penjenayah bertopi keledar itu kemudian terus meluru masuk ke dalam kereta sebelum mengunci pintu dan memecut.
Bagaimanapun, Soon Loy bernasib baik apabila anaknya itu ditinggalkan penjenayah terbabit kepada seorang warga emas di Kampung Muhibbah Ara Payung berhampiran landasan kereta api di sini kira-kira 10 kilometer dari tempat kejadian selepas dilarikan selama 45 minit.
Soon Loy ketika menceritakan semula kejadian itu memberitahu, sebelum kejadian dia dan anaknya baru pulang dari rumah saudaranya di taman perumahan berdekatan.
Katanya, sebaik sampai, dia kemudian keluar dari kereta untuk membuka pagar rumah tanpa mematikan enjin kereta dan menutup pintu pemandu.
"Seorang lelaki dalam lingkungan 20-an hingga 30-an meluru masuk ke dalam kereta dan terus menguncinya.
"Saya merayu supaya dia melepaskan anak saya yang sedang tidur di tempat duduk belakang tetapi dia enggan sebelum dia mengundurkan kereta dan memecut," ceritanya ketika ditemui di sini semalam.
Tambahnya, dia kemudian bergegas membuat laporan di Balai Polis Menglembu di sini.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Batu Gajah, Asisten Komisioner Najib Mohamad berkata, Mun Chun telah diserahkan oleh penjenayah tersebut kepada seorang warga emas selepas 45 minit dia dilarikan.
Sila "share" Berita2 di sini dengan kawan2 anda...terima kasih
 
© 2009 Berita pagi malaysia. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Blogger Layout by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz |Modern Home Design