Tajuk Berita Terbaru

Ahad, Ogos 08, 2010

Malaysia Sasar Satu Pingat di olimpik remaja

Bernama-Malaysia Sasar Satu Pingat Pada Sukan Olimpik Remaja
LANGKAWI, 7 Ogos (Bernama) -- Dua pelayar negara, Mohd Amirul Shafiq Md Jais dan Khairuneeta Mohd Afendy menjadi sandaran untuk menyumbang satu pingat kepada Malaysia pada Sukan Olimpik Remaja 2010 di Singapura dari 14 hingga 26 Ogos ini.

Pengurus Besar Persatuan Pelayaran Malaysia (MYA) Mohd Afendy Abdullah berkata warna pingat tidak ditetapkan tetapi pihaknya menaruh harapan untuk meraih sekurang-kurang satu pingat.

"Kita berharap sasaran itu akan berhasil dengan semangat yang ditunjukkan oleh pelayar itu," katanya kepada Bernama ketika dihubungi pada Sabtu.

Rais : cari dan rekod sejarah kampung

Bernama-Rais Mahu Ketua Kampung Cari Dan Rekod Sejarah Kampung

SEREMBAN, 8 Ogos (Bernama) -- Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim mahu semua ketua kampung di Malaysia merekodkan sejarah asal-usul kampung mereka sebelum dikutip pegawai kerajaan untuk dijadikan buku.

Beliau berkata buku itu yang akan diterbitkan untuk tatapan ramai akan memuatkan sekurang-kurangnya tiga helai mengenai sejarah asal-usul sesuatu kampung.

keluarga mangsa bunuh tawar RM50,000 tangkap pembunuh

malaysiakini-Keluarga Lingam tawar RM50,000
Keluarga peguam Datuk V K Lingam menawarkan ganjaran RM50,000 kepada pemberi maklumat yang dapat membawa kepada
penangkapan suspek dalam kes pembunuhan adik lelakinya Rajendram Velupillai, di sebuah stesen minyak berhampiran Bandar Puteri Puchong, Selasa lepas.

Dalam satu kenyataan hari ini, Lingam berkata mereka sekeluarga berasa sangat sedih dan terperanjat dengan pembunuhan Rajendram, 52, yang terkenal sebagai seorang yang alim dan gemar melakukan kerja-kerja di kuil.

Anwar:Chua 'jahil dan bongkak'

malaysiakini-Anwar: Agak malang, Chua 'jahil dan bongkak'

anwar ibrahim PKR

 Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membidas presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek kerana melabelkan negara-negara Islam sebagai tidak progesif dan korup. Katanya, tuduhan itu mencerminkan kejahilan dan sifat bongkak pemimpin BN itu.

Sila "share" Berita2 di sini dengan kawan2 anda...terima kasih
 
© 2009 Berita pagi malaysia. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Blogger Layout by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz |Modern Home Design