Tajuk Berita Terbaru

Rabu, September 08, 2010

didakwa culik,kurung & seksa pelancong

Kosmo -Penari, polis bantuan didakwa culik, kurung pelancong

ELIL (kiri) dan Francis didakwa di Mahkamah Majistret Selayang semalam kerana menculik dan mengurung tiga warga Sri Lanka.


SELAYANG – Kematian seorang pelancong warga Sri Lanka akhir bulan lalu membawa kepada penangkapan seorang penari kebudayaan dan seorang anggota polis bantuan atas dakwaan terlibat dalam sindiket penculikan tiga warga asing bagi mendapatkan wang tebusan.

Dua lelaki itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini semalam atas sembilan pertuduhan termasuk memaksa mangsa melakukan kelucahan melampau dengan orang lain. Penari, M. Elil Valavan, 30, dan polis bantuan, A. Francis Xavler, 32, bersama seorang lagi yang masih bebas didakwa atas tiga pertuduhan menyebabkan kecederaan terhadap Samsudeen Seiyadu Ana Mohamadu, Mohammad Mihilar Noor Mohamed Thashin dan Sehu Mohidden Sharifdeen Sahid dengan senjata berupa batang paip, wayar kabel dan alat pembakar.
Dakwaan dibuat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda atau kedua-duanya.
Mereka juga didakwa bagi tiga pertuduhan lain iaitu dengan niat jahat melakukan pengurungan secara salah terhadap kesemua mangsa bagi mendapatkan sejumlah wang daripada keluarga mangsa.
Sila "share" Berita2 di sini dengan kawan2 anda...terima kasih
 
© 2009 Berita pagi malaysia. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Blogger Layout by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz |Modern Home Design