Tajuk Berita Terbaru

Ahad, Ogos 22, 2010

pengarang Malaysia Nanban terima ugutan bunuh


Utusan - Ketua Pengarang dakwa terima ugutan bunuh
KUALA LUMPUR 21 Ogos - Ketua Pengarang harian Malaysia Nanban, M.S Maryanandy hari ini membuat laporan polis mendakwa beliau menerima ugutan bunuh daripada seorang individu yang tidak dikenali.
Maryanandy berkata beliau menerima panggilan ugutan itu daripada seorang pemuda India kira-kira pukul 9 malam tadi yang turut melemparkan kata-kata kesat kepadanya.

"Orang itu bercakap dalam bahasa Tamil mengugut akan bunuh saya dan akan menyerang pejabat akhbar Malaysia Nanban jika terus menulis berita-berita mengenai masalah kaum India," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul di sini, hari ini.
Maryanandy berkata pada malam semalam ketuanya, Shafee Zaman Sikandar Batcha, yang merupakan pengarah akhbar itu, turut menerima panggilan ugutan yang sama melalui telefon bimbitnya 10 minit lebih awal daripada panggilan ugutan yang diterima beliau. - Bernama

"Ugutan yang sama diterima oleh Shafee, di mana pemuda itu tidak bagi tulis sebarang berita (mengenai isu tersebut). Kalau tidak, dia akan serang kami dan kami akan dibunuh," katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, ASP Zakaria Pagan mengesahkan menerima laporan itu dan memberitahu perkara itu akan disiasat. - BERNAMA
Sila "share" Berita2 di sini dengan kawan2 anda...terima kasih
 
© 2009 Berita pagi malaysia. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Blogger Layout by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz |Modern Home Design