Tajuk Berita Terbaru

Rabu, Ogos 18, 2010

jumpa bayi depan rumah

Kosmo -Pasangan tiada anak jumpa bayi

BAYI yang ditemui selepas ditinggalkan di hadapan sebuah rumah di Bukit Minyak, Bukit Mertajam Ahad lalu.BUKIT MERTAJAM - Seorang bayi perempuan yang dipercayai baru berusia seminggu panjang umurnya apabila dia ditemui dalam keadaan sihat selepas ditinggalkan di atas meja di hadapan sebuah rumah di Bukit Minyak di sini Ahad lalu.

Bayi itu ditemui oleh sepasang suami isteri dalam keadaan berbalut dengan kain lampin pada pukul 11 malam ketika mereka baru pulang dari sembahyang tarawih di sebuah masjid berhampiran.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), Asisten Komisioner Azman Abd. Lah berkata, bayi seberat hanya 1.4 kilogram itu pada mulanya dijaga oleh pasangan suami isteri itu selama dua hari sebelum mereka membuat laporan polis semalam.

"Pasangan suami isteri yang bekerja di sebuah kilang di Alma pada mulanya berhajat untuk menjadikan bayi itu sebagai anak angkat kerana mereka tiada anak walaupun sudah 10 tahun mendirikan rumah tangga.

"Namun atas nasihat jiran mereka kemudian membuat laporan dan menyerahkan bayi tersebut kepada polis semalam," kata beliau.
Sila "share" Berita2 di sini dengan kawan2 anda...terima kasih
 
© 2009 Berita pagi malaysia. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Blogger Layout by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz |Modern Home Design